MINI PAVLOVE: Klasik na drugačiji način

Novosti online

27. 12. 2023. u 07:30

Savršene mini!

МИНИ ПАВЛОВЕ: Класик на другачији начин

Foto Shutterstock

Potrebno:

Za pusle:  

* šećer, 210 g

Za krem:  

* žumance, 3 kom

* šećer, 8 kašike
* puding sa ukusom vanile, 2 kesice
* mleko, 500ml
* slatka pavlaka, 200ml

Za dekoraciju:  

* slatka pavlaka     300ml


Priprema:

- Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Mutiti sve dok se šećer ne istopi. Na pek papir zvezdastim nastavkom istiskivati puslice željene veličine. Ja sam kašikom. Sušiti u pećnici na 100°C oko 1h i 15min,puslice ostaviti da se ohlade u rerni kad isključite. Mleko staviti sa šećerom da se skuva pa u njega umutiti puding od vanile pomešan sa žumancima. Ohladiti pa umutiti sa margarinom,dodati 200ml umućene slatke pavlake i lepo sjediniti. Filovati pusle žutom kremom,preko umućenom slatkom pavlakom i na kraju dekorisati voćem.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...