VODENA TORTA: Omiljena vikend torta domaćica iz Jugoslavije - ukus koji vraća u detinjstvo
JEDNA od onih torti koja vraća u detinjstvo. Postoje te neke torte i kolači koje se pravi od osnovih sastojaka koje uvek svi imamo u svojoj kući, a ukus im je bolji od skupih dezerata.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo (može ali ne mora)
Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Jaja i šećer dobro umutiti, dodavati jednu po jednu kašiku brašna, izručiti u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju (ili obložiti papirom za pečenje).
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pet minuta, pa smanjiti na 180 stepeni još oko 30 minuta.
Za to vreme staviti vodu, šećer i vanillin šećer da prokuvaju. Patišpanj i preliv ohladiti pa tek onda preliti. Hladan patišpanj, pa hladan preliv.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)