ČORBA OD OSLIĆA: Jednostavna proprema za posan ručak
U vodu stavite očišćenu ribu i lovorov list. Kad se dobro skuva, prospite vodu i ostavite da se prohladi. U litar vode sipajte dodatak za riblju čorbu, biljni začin i mleveni biber, pa ostavite sa strane.
Povremeno mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Na malo ulja prodinstajte iseckani crni luk, za to vreme izrendajte šargarepu, celer, peršun i paškanat, sve sastojke dodajte u dinstani luk, pa nastavite da dinstate uz povremeno dolivanje vode.
U povrće dodajte skuvanu ribu i dinstajte zajedno još 10 minuta. Na kraju, sipajte 4 litre vode i rastvoren dodatak za riblju čorbu. Prokuvajte na jačoj temperaturi, a kad provri smanjite vatru i kuvajte još neko vreme.
Potrebno je:
- 700-800 g oslića
- 2-3 lista lovora
- malo ulja
- 2-3 glavice crnog luka
- šargarepa
- peršun
- celer
- paškanat
- dve kesice dodatka za riblju čorbu
- kašika biljnog začina
- 1/2 kašičice bibera
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)