KAKO DA SKUVATE SAVRŠEN PIRINAČ: Da nikada ne bude lepljiv ni gnjecav, u tri koraka možete da napravite idealan pirinač

Новости онлине

05. 05. 2024. u 09:00

Male tajne velikih kuvara. U pripremi pirinča uvek postoje nedoumice koliko treba da se kuva, na kojoj temperaturi i u kojoj količini vode.

КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав,  у три корака можете да направите идеалан пиринач

Foto: Shutterstock

1. korak

Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Takođe, voda u koju ćete spustiti pirinač pre nego što posudu za kuvanje stavite na ringlu mora da bude hladna.

2. korak

Postoji mnogo načina pripreme pirinča, ali je najlakši apsorbujući metod: pirinač se kuva u količini vode koja je potrebna da, u trenutku kada je pirinač gotov, sva voda već ispari.

Imajte na umu da veća količina vode daje sočniji i lepljiviji, a manje vode rezultira tvrđim pirinčem. Na jednu šolju pirinča možete da sipate šolju i po vode i malo ulja.

Nakon otprilike 12 minuta kuvanja, tečnost će ispariti i pirinač će biti al dente gotov.

3. korak

Odložite pirinač sa šporeta i ne sklanjajte poklopac. Sačekajte dvadeset minuta. Ovaj metod omogućava pari da se ravnomerno rasporedi, što  rezultira kompaktnijom teksturom, a pirinač na dnu šerpe će biti podjednako vazdušast kao i onaj na vrhu.

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

NAKON KRAHA VEZE SA BASTIJANOM, SREĆU PRONAŠLA PORED MILIONERA: Ana nije prva koju je fudbaler ostavio zbog druge