PILETINA SA LIMUNOM I ORIGANOM: Recept za pečeno pile
Miris mediteranskih začina i svežina limuna čine ovu pečenu piletinu savršenim izborom za porodični ručak ili svečanu večeru. Sočna unutra, a spolja zlatno-hrskava, ovaj jednostavan recept donosi topao, sunčan ukus Grčke pravo na vaš sto.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 1 celo pile
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 limuna
- 5 grančica svežeg origana (ili 1 kašičica sušenog)
- so i biber po ukusu
Priprema
Zagrejte rernu na 200 °C. U činiji izmešajte maslinovo ulje, sok od jednog limuna, so, biber i sitno iscepkan origano. Celo pile temeljno premažite marinadom, pazeći da koža bude ravnomerno obložena. Drugi limun isecite na kriške i stavite unutar pileta za dodatnu svežinu. Pile se peče oko 1 sat i 30 minuta. Na svakih 30 minuta premažite je sopstvenim sokom iz pleha kako bi koža ostala sočna i hrskava. Nakon pečenja ostavite da odstoji 10 minuta pre sečenja. Poslužite sa svežim limunom i, po želji, dodatnim grančicama origana.
Prijatno!
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)