JEDNOSTAVNO JELO SA MEKANIM MESOM I BOGATIM, ZAČINJENIM UKUSOM: Pileći ražnjići
UVEK dobar izbor kada želite nešto brzo, sočno i mirisno.
Foto: Jutjub/Printskrin/Arijeva kuhinja
Ovo jelo je idealno za letnji ručak, laganu večeru ili roštiljanje s društvom – jednostavno, ukusno i zdravo.
Sastojci:
* 4 komada pilećih prsa
* 1 crni luk (izrendan)
* Nekoliko čenova belog luka (po želji)
* 30 ml soja sosa
* 2 kašike meda
* biber, začin za piletinu, so – po ukusu
Priprema:
Uz jednostavnu marinadu i malo vremena na tiganju, dobijate zalogaje koji se jedu s uživanjem. Idealni su za porodični ručak, druženje ili laganu večeru.
Predlog:
Ako želite da meso bude još sočnije, nemojte ga prepržiti – ražnjiće pecite na srednje jakoj vatri po 3–4 minuta sa svake strane, samo dok ne dobiju zlatnu boju.
Isecite pileći file na tanke trakice i stavite u činiju.
Narendajte crni luk i dodajte u meso, pa ubacite i sitno seckani (ili izrendani) beli luk. Dodajte biber, začin za piletinu, so, soja sos i med. Dobro promešajte i ostavite da se marinira 10–20 minuta.
Na štapiće nanižite marinirano meso i pržite na tiganju ili roštilju dok lepo ne porumeni i postane mekano. Poslužite ražnjiće uz salatu ili neki sos.
Prijatno!
(StvarUkusa)
Preporučujemo
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)