JEDNOSTAVNO JELO SA MEKANIM MESOM I BOGATIM, ZAČINJENIM UKUSOM: Pileći ražnjići

Новости онлајн

24. 07. 2025. u 10:59

UVEK dobar izbor kada želite nešto brzo, sočno i mirisno.

ЈЕДНОСТАВНО ЈЕЛО СА МЕКАНИМ МЕСОМ И БОГАТИМ, ЗАЧИЊЕНИМ УКУСОМ: Пилећи ражњићи

Foto: Jutjub/Printskrin/Arijeva kuhinja

Ovo jelo je idealno za letnji ručak, laganu večeru ili roštiljanje s društvom – jednostavno, ukusno i zdravo.

Sastojci:

* 4 komada pilećih prsa
* 1 crni luk (izrendan)
* Nekoliko čenova belog luka (po želji)
* 30 ml soja sosa
* 2 kašike meda
* biber, začin za piletinu, so – po ukusu

Priprema:

Uz jednostavnu marinadu i malo vremena na tiganju, dobijate zalogaje koji se jedu s uživanjem. Idealni su za porodični ručak, druženje ili laganu večeru.

Predlog:

Ako želite da meso bude još sočnije, nemojte ga prepržiti – ražnjiće pecite na srednje jakoj vatri po 3–4 minuta sa svake strane, samo dok ne dobiju zlatnu boju.

Isecite pileći file na tanke trakice i stavite u činiju.

Narendajte crni luk i dodajte u meso, pa ubacite i sitno seckani (ili izrendani) beli luk. Dodajte biber, začin za piletinu, so, soja sos i med. Dobro promešajte i ostavite da se marinira 10–20 minuta.

Na štapiće nanižite marinirano meso i pržite na tiganju ili roštilju dok lepo ne porumeni i postane mekano. Poslužite ražnjiće uz salatu ili neki sos.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)