PROBAJTE, ZAISTA JESTE: Najmekša piletina (RECEPT)
Kad jednom budete napravili piletinu na ovaj način zaboravićete na sve ranije isprobane recepte. Naprosto se od mekoće topi u ustima, ali i prstima!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 8 pilećih karabataka
- 125 ml gustog jogurta
- 1 kašičica narendane kore limuna
- 2 kašike sveze isceđenog soka od limuna
- 200-300 g prezli
- so
- biber
- mešavina suvih biljnih začina
Očistite karabatake od kože i kostiju i isecite ih kao šnicle. Operite ih, posušite, pa ih stavite u duboku činiju i dodajte jogurt, narendanu koru limuna i limunov sok. Po želji možete dodati i ispasirani beli luk i peršun. Sve ovo promešajte i ostavite da prenoći u frižideru. Kada počnete da pripremate jelo stavite u tanjir prezle, a ako hoćete možete u njih dodati i parmezan, so, biber i začine po ukusu. Vadite polako karabatake iz činije sa jogurtom (ne tresite ih), dobro ih utapkajte u prezle, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, sve dok lepo ne porumene.
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)