PROBAJTE, ZAISTA JESTE: Najmekša piletina (RECEPT)

Bojana Jovanović

14. 07. 2025. u 11:52

Kad jednom budete napravili piletinu na ovaj način zaboravićete na sve ranije isprobane recepte. Naprosto se od mekoće topi u ustima, ali i prstima!

ПРОБАЈТЕ, ЗАИСТА ЈЕСТЕ: Најмекша пилетина (РЕЦЕПТ)

Foto Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 pilećih karabataka
  • 125 ml gustog jogurta
  • 1 kašičica narendane kore limuna
  • 2 kašike sveze isceđenog soka od limuna
  • 200-300 g prezli
  • so
  • biber
  • mešavina suvih biljnih začina

Očistite karabatake od kože i kostiju i isecite ih kao šnicle. Operite ih, posušite, pa ih stavite u duboku činiju i dodajte jogurt, narendanu koru limuna i limunov sok. Po želji možete dodati i ispasirani beli luk i peršun. Sve ovo promešajte i ostavite da prenoći u frižideru. Kada počnete da pripremate jelo stavite u tanjir prezle, a ako hoćete možete u njih dodati i parmezan, so, biber i začine po ukusu. Vadite polako karabatake iz činije sa jogurtom (ne tresite ih), dobro ih utapkajte u prezle, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, sve dok lepo ne porumene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUŽIO SE SA TITOM, IMAO AFERU SA DŽEKI KENEDI: Zvali su ga KRALJ ITALIJE, živeo je bajku, a onda je sve propalo!