IDEJA ZA RUČAK: Proteinske pljeskavice sa povrćem i kinoom
Pljeskavice sa kinoom i povrćem su bogatog ukusa, a možete da ih jedete u zemičkama sa prilozima po želji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g kinoe
- 1 jaje
- 2 kašike pirinčanog brašna
- pola paprike
- pola luka
- 1 mala tikvica
- 1 štapić celera
- so, biber i paprika u prahu, po ukusu
Priprema:
Za pljeskavice, prvo kuvajte kinou sa oko 200 ml vode oko 20 minuta, nakon što proključa. Kada počne da ključa, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri. U međuvremenu biber, crni luk, tikvicu i celer sitno iseckajte i pržite u tiganju na ulju i soli oko 5-6 minuta, ili dok ne omekšaju.
Kada je kinoa skuvana, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte jaje i štapnim mikserom mutite da smesa postane kremastija. Takođe dodajte pirinčano brašno i prženo povrće. Po potrebi posolite i pobiberite i dodajte papriku. Lagano nauljenim rukama napravite pljeskavice i ispržite ih. Servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)