SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Mesni specijalitet sa marinadom od meda i belog luka
Savršen izbor za ručak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 2 kg svinjskih rebara
- 400 g meda
- 200 ml soja sosa
- 10 čenova iseckanog belog luka
- 2 kašike soli
- 1 kašika mlevenog bibera
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika mlevenog čilija
- 500 g krompira
- 300 g šargarepe
Priprema:
Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i dodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.
(Trpeza)
Preporučujemo

MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52

JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)