IDEALNA ZA BADNJE VEČE: Pastrmka iz rerne, kao iz najboljih restorana, tajna je u fenomenalnoj marinadi

Novosti online

05. 01. 2024. u 14:13

ZA Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete.

ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади

Foto Shutterstock

Najbitnije je da ribu prvo očistite i dobro operete, kao i da je osušite ubrusama.

Bitno je da riba bude skroz suva, jer će se tako stvoriti hrskava kora. Mirisna i aromatična, a servirajte je sa prebrancem i krompir salatom.

Potrebno:

* 6 pastrmki

* 350 ml belog vina
* 2 veze peršuna
* sok od 1 limuna
* kriške limuna
* 5 čenova belog luka
* 1 kašičica bosiljka
* 1 kašičica ruzmarina
* 1 kašičica slatke paprike
* 6 kašika ulja
* 80 g maragarina
* povrće po želji

Priprema:

Ribu presecite po dužini, pa je očistite, operite i dobro osušite. Posolite je i pobiberite, spolja i iznutra. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. U vino dodajte seckani peršun, mleveni beli luk, limunov sok, začine i ulje. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. U sredinu ribe sipajte malo marinade, pa je ređajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Preostalom marinadom prelijte pastrmke sa obe strane. Preko stavite kriške limuna, kao i margarin. Poređajte seckano povrće po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30-40 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana