PRAVI SE ZAČAS I PREUKUSNA JE, JEDETE, A MRŠAVITE: Večera koja topi salo, ubrzava metabolizam i daje energiju
RECEPT za večeru koja topi salo morate probati, jer donosi brojne benefite vašem telu. Prema mišljenju brojnih nutricionista večera bi trebalo da bude lagan obrok, ali ispunjen hranljivim materijama koje nam ubrzavaju metabolizam.
Evo jednostavnog recepta za čia puding koji donosi vašem telu brojne blagodeti! Sa druge strane, uz njega ćete vrlo lako sačuvati vitku liniju ili istrajati u borbi sa viškom kilograma, jer je ukus fenomenalan!
Glavni sastojak ovog obroka sa kojim završavate dan su čia semenke, koje često nazivaju "superfood". Naime, čia semenke su sitne crne, bele i tamnosmeđe semenke koje potiču od biljke Salviahispanica, koja je vrsta mente.
Čia semenke su dobre za naš organizam jer obiluju:
* omega-3 i omega-6 masnim kiselinama,
* antioksidansima,
* proteinima,
* ali i manganom,
* magnezijumom,
* fosforom,
* kalcijumom.
Sastojci:
* 4 kašike semenki čije
* 250 ml vode
* 250 ml mleka
* kašika meda
* malo cimeta
Priprema:
Banane zgnječite viljuškom i pomešajte sa svim sastojcima. Dobijenu smesu odložite u frižider. Čija semenke će potom učiniti svoje i "zgusnuti" ovaj puding, a ukus će vas oduševiti!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
"TO JE NOĆNA MORA" Jedan gest na sastanku Putina i Si Đinpinga izazvao paniku u SAD
PRIJATELjSKI zagrljaj između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga bio je dokaz kolosalnog strateškog poraza Sjedinjenih Američkih Država, rekao je analitičar Heritidž fondacije Majkl Pilsberi u intervjuu za Foks njuz.
19. 05. 2024. u 07:15
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)