SPREMA OČAS POSLA , HRSKAVO I ZDRAVO: Leblebija će postati vaša omliljena grickalica
NAJZDRAVIJA i najukusnija grickalica... Uz ovu hrskavu leblebiju nećete ni pomisliti na čips, dimove ili kokice, uštedećete novac i pripremiti užinu po svom ukusu.

Foto Printscreen/YouTube/Minimalist Baker
Naravno, možete koristiti mnogo suvih i svežih začina - u zavisnosti od vaših preferencija. U receptu smo spomenuli čili i crvenu papriku, ali možete eksperimentisati i sa drugim začinima, kao što su sušeni bosiljak, majčina dušica, origano... Imajte na umu da, osim kao užina, može da posluži i kao dodatak za krem supe i salate.
Potrebno:
* 400 g konzerve leblebije
* 1 kašika maslinovog ulja
* ½ kašičice soli
* ½ kašičice čili praha
* ½ kašičice crvene paprike
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom.
Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio. Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli. Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra. Pospi ga začinima i promiješaj. Posluži odmah!
Prijatno!
(Trpeza)

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

U JEKU DAČINOG RAZVODA: Oglasila se Nataša Bekvalac
ĆERKA pevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, Hana Ikodinović, nedavno je napustila Srbiju i sa majkom otišla u Madrid, gde će se školovati.
16. 09. 2025. u 19:27
Komentari (0)