KORPICE OD KEKSA PUNJENE FILOM OD VANILE I VOĆEM: Neodoljivi sitni kolači koji mogu da budu posni i mrsni (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2023. u 16:00

SITNI kolači su ukras svake trpeze, a potrudite se da ove godine ulepšate vašu prazničnu trpezu sto neobičnim poslasticama koje će svakoga ostaviti bez reči.

КОРПИЦЕ ОД КЕКСА ПУЊЕНЕ ФИЛОМ ОД ВАНИЛЕ И ВОЋЕМ: Неодољиви ситни колачи који могу да буду посни и мрсни (ВИДЕО)

Foto: Printskri Jutjub/ Delicious and Simple

Donosimo vam jedan ukusan recept - korpice od keksa, ali koje se pune filom od vanile i sezonskim voćem. Ovi sitni kolači su preukusni, a mogu da budu i mrsni i posni. Ukoliko želite posnu verziju, puter zamenite margarinom, korisite posni keks, a fil možete da napravite od vanila pudinga koji se ne kuva (samo umutite sa biljnim mlekom).

Uživajte!

Foto: Printskri Jutjub/ Delicious and Simple

Sastojci:

180 g keksa (može i mlevena plazma)

60 g pečenog kikirikija
50 g putera
Za fil:
250 ml mleka
15 g putera
40 g šećera
2 žumanceta
15 g kukuruznog skroba
1 kašičica vanila ekstrakta

Foto: Printskri Jutjub/ Delicious and Simple

Priprema:

U blenderu dobro usitnite keks i kikiriki, pa dodajte istopljeni puter i smesu lepo oblikujte da se svi sastojaci sjedine. U kalup za mafine, ili  modle za šapice, stavite paprirne kalupe, pa sipajte smesu sa keksom. Prvo kašikom utisnite po dnu i ivici, a zatim rakijskom čašom usitnite tako da napravite rupu u sredini. Stavite u frižider pola sata.

U šerpu sipajte mleko i puter, pa kuvajte dok se puter ne istopi i sjedini sa mlekom. U posudi pomešajte šećer, žumanca, skrob i dobro sjedinite, pa dodajte u šerpu. Sipajte vanilu i promešajte. Kuvajte dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Korpice od keksa napunite filom od vanile, a ukrasite seckanim sezonskim voćem. Stavite sitne kolače u frižider na 20 minuta.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja