POSNO PREDJELO KOJE SVI VOLE: Pita sa povrćem - brzo i lako se pravi, a sastojci su jeftini
POSNO predjelo će obogatiti svaku trpezu, pogotovo ako je u pitanju pita sa povrćem.

Foto Printscreen/YT/The Cooking Foodie
Postoje zamenske namirnice za skoro sve i možete da spremate neka od najukusnijih jela.
Nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, a ni sastojci nisu skupi, a ovo posno predjelo je idealno za sve prilike.
Potrebno:
* 1/2 kg krompira
* 1/2 kg šargarepe
* 1/2 kg kupusa
* 1/2 kg spanaća
* 1/2 kg kora za pitu
* 200 g graška
* 300 g pečuraka
* 200 g sojinih pahuljica
* 2 crna luka
* 1 šoljica ulja
* 1 šoljica kisele vode
Priprema:
Na malo više ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckani krompir, šargarepu, kupus i pečurke. Promešajte, kratko propržite, pa dodajte sojine pahuljice, a na kraju i obaren spanać i grašak. Posolite i pobiberite, a ako želite, dodajte još neki začin. Pomešajte ulje i kiselu vodu. Tepsiju malo nauljite, pa stavite koru, premažite smesom od ulja i kisele vode, pa stavite još jednu koru. Preko pospite malo fila od povrća, a onda nastavite da ređate kore i fil, dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da budu kore koje ćete premazati smesom od ulja i kisele vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)