VINTIDŽ ZEBRA TORTA SA KUTIJE KOLAČIĆA: Recept star 85 godina koji morate da probate!

Jovana Švedić

14. 09. 2025. u 13:09

ZA SAMO nekoliko minuta možete napraviti osvežavajuću tortu bez pečenja, koja je popularna i danas kao što je bila i 1940-tih.

ВИНТИЏ ЗЕБРА ТОРТА СА КУТИЈЕ КОЛАЧИЋА: Рецепт стар 85 година који морате да пробате!

Profimedia

Njena šarena unutrašnjost koja podseća na zebrine šare i kremast ukus čine je omiljenom poslasticom za sve generacije.

Sastojci:

  • 1 ½ šolja slatke pavlake (hladne)
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 pakovanje čokoladnog keksa (oko 250 g)
  • ¼ šolje rendane čokolade (po želji za ukrašavanje)

Priprema:

  1. Pripremite sve sastojke.
  2. U hladnoj staklenoj ili metalnoj činiji, mikserom umutite slatku pavlaku. Postepeno dodajte šećer u prahu i vanilu. Mutite dok se ne dobije čvrst šlag (da ostane na viljušci).
  3. Na svaki čokoladni keks namažite dobru kafenu kašičicu šlaga.
  4. Pritiskajte kekse jedan uz drugi kako biste napravili mini-stubiće visine oko 7–8 cm (ili koliko već ispadne od dužine keksa).
  5. Na sredinu tanjira ili poslužavnika stavite traku šlaga široku oko 2–3 cm što će služiti kao "lepak" za stabilnost torte.
  6. Položite gomilice keksa na bok i spojite ih u oblik rolne/cigle. Složite ih u tanjir preko šlaga da se ne pomeraju.
  7. Pokrijte celu tortu ostatkom šlaga i pospite rendanom čokoladom.
  8. Dobro pokrijte (providnom folijom) i ostavite u frižideru preko noći, da bi se keks mogao da upije vlagu iz šlaga.
  9. Secite dijagonalno kako biste dobili lepe zebra šare u preseku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)