ROLNICA SA SIROM I MESOM: Recept za savršenu slanu rolnicu
Nežno lisnato testo punjeno sočnim mlevenim mesom i rastopljenim sirom – ova rolnica sprema se jednostavno, a izgleda i miriše kao iz pekare.

FOTO: Novosti
Sastojci
Za fil
- 500 gr mlevene govedine
- 4 kriške sira-gauda
- 1 rolnica lisnatog testa ili testa za picu
- 1 glavica crnog luka, iseckana na kockice
- 1 jaje
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema
Priprema punjenja
U tiganju na malo ulja propržite iseckani crni luk do staklaste boje. Dodajte mlevenu govedinu, posolite i pobiberite. Pržite dok meso ne dobije lepu zlatno-braon boju.Ostavite da se malo prohladi.
Formiranje rolnice
Razvijte lisnato ili pica testo na blago pobrašnjenoj površini. Po sredini rasporedite prohlađen fil od govedine. Preko mesa položite kriške sira. Savijte testo u rolnicu, dobro pritiskajući ivice da fil ne iscuri. Umutite jaje i premažite celu površinu rolnice. Zagrejte rernu na 200 °C. Stavite rolnicu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25–30 minuta, dok kora ne postane zlatno-braon i hrskava.Ostavite da se malo prohladi, zatim isecite na kriške i poslužite toplo.
Prijatno!

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)