RECEPT ZA SOČNI HLEB SA TIKVICAMA: Danima ostaje svež i mekan - može da vam posluži i kao obrok

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 09:00

RECEPT za hleb od tikvica odličan je i za one ljudi koji žele da povedu računa o kilaži, ali i za one što vole da probaju razne specijalitete.

РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остаје свеж и мекан - може да вам послужи и као оброк

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ivana Lalicki

Odlično se kombinuje sa drugim namirnicama.

Idealan je za doručak ili večeru, poslužite ga uz jogurt ili neki lep sir.

Priprema:

1. Tikvicu iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da ispusti tečnost. Staviti u blender, dodati jaje i samleti u pire.

2. U mlaku vodu staviti kvasac, šećer i kašiku brašna, promešati i poklopiti, da kvasac naraste.

3. U vanglicu sipati brašno, so, ovsene pahuljice i ulje, dodati pire od tikvice i narasli kvasac i zamesiti testo (biće meko i malo lepljivo). Ostaviti da se udvostruči.

4. Testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti ga i staviti u kalup, pokriti i ostaviti da još malo naraste. Peći od 30 do 35 minuta na 180 stepeni.

5. Pečen hleb izvaditi iz kalupa, pokriti krpom i ostaviti da se pre služenja ohladi.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)