OSVEŽAVAJUĆI ĐUS NEODOLJIVOG UKUSA: Domaći sok od pomorandže i limuna, a sprema se brzo i sa malo sastojaka

Novosti online

04. 02. 2024. u 15:04

UŽIVAĆETE u svakoj kapljici ovog napitka.

ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЂУС НЕОДОЉИВОГ УКУСА: Домаћи сок од поморанџе и лимуна, а спрема се брзо и са мало састојака

Foto Shutterstock

Sastojci i priprema:

* 1.5 kg do 2 kg narandži

* 4 veća limuna – 800 g šećera

* 3 kesice limuntusa

* 5 litara vode

Za pranje voća: 6 kašikica soda bikarbone, 3 kašikice soli.

Voće prvo natopiti u mlakoj vodi u koju smo dodali soda bikarbonu i so. Ostaviti tako da stoji najduže 2 sata, zatim voće oprati pod mlazom vode i iseći na manje komade. Ako u narandži i limunu imaju košpice, izvaditi ih da ne smetaju tokom mljevenja.

Iseckano voće staviti u lonac i naliti sa 2 litre vode. Staviti da kuva sve dok ne proključa i tada skloniti sa šporeta.

Sada je potrebno sve izmiksati da se stvori kašasta masa.

U izmiksane narandže i limun dodati šećer i limuntus naliti ostatak vode i ostaviti da prenoći ili ako ste to radili ujutru, procijedite sok pred veče, bar osam sati da stoji.

Kada je došlo vreme da se procedi uzeti veliku cediljku, ako imate samo onu sa velikim rupicama trebaće vam i jedna gaza. Sve dobro procediti i naliti u čiste flaše.

Zatvoriti odgovarajućim čepom i držati u frižideru.

Ako mislite da ga nećete popiti u roku od desetak dana sipajte jedan deo u plastične flaše i držite u zamrzivaču.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)