SAVRŠENOG SU UKUSA, SA GOVEĐIM MESOM I BEZ ŽELATINA: Pihtije, tradicionalni srpski specijalitet

Novosti online

11. 01. 2024. u 21:00

PIHTIJE možda izgledom nisu primamljive, ali su savršenog ukusa, a mi vam donosimo najbolji recept.

САВРШЕНОГ СУ УКУСА, СА ГОВЕЂИМ МЕСОМ И БЕЗ ЖЕЛАТИНА: Пихтије, традиционални српски специјалитет

Foto Printscreen/YT/ Olgas Küche

Pihtije su tradicionalni srpski delikates, a osnovna namirnica je bujon, želatin i u zavisnosti od toga da li je post, meso ili riba. Napravite pihtije sa goveđim mesom i bez želatina.

Potrebno:

* 3 kg goveđe kolenice

* 1,5 kašika soli
* 3 lovorova lista
* par zrna bibera
* 1 crni luk
* 1 šargarepa
* 13-15 čenova belog luka
* 4 jajeta
* nar

Recept za pihtije sa goveđim mesom:

 Korak :

Pripremite i skuvajte meso

Lepo operite goveđe meso, pa stavite u šerpu i kuvajte. Kada krene da ključa, skinite penu i poklopite. Kuvajte na niskoj temperaturi još nekih 3-4 sata. Posle 2,5 sata dodajte so, zrna bibera i lovorov list. Zatim dodajte ceo crni luk i šargarepu, koje ste prethodno očistili. Na novu čistu šerpu stavite sito, pa gazu i procedite supu.

 Korak 2:

Pripremite sastojke

Kada se meso ohladi, odvojite masnoću i iseckajte sitno. Dodajte i mleveni beli luk, pa sipajte i 150 ml bujona (ona supa koju ste procedili). Sve lepo promešajte. Ljuštilicom isecite šargarepu na tanke trake, pa svaku urolajte.

 Korak 3:

Napravite pihtiju

U vatrostalnu posudu sipajte još 150 ml bujona, pa na sredinu poređajte urolano šargarepu. Poređajte je uspravno i oko nje stavite listove peršuna. Zatim oko peršuna poređajte kuvana jaja isečena na pola, a po ivici pospite seme nara. Stavite u frižider/zamrzivač dok se potpuno ne stegne. Zatim sipajte još 250 ml supe, pa poređajte seckano meso. Opet sipajte bujon i stavite u frižider preko noći da se stegne.

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024