IZNENADIĆETE SE - SUPER RECEPT ZA ČUVENU ROZEN TORTU: Sigurno niste znali da u fondan treba da dodate komad margarina

Novosti online

07. 01. 2024. u 16:10

ROZEN torta je starinska poslastica koja se nekada pravila mnogo komplikovanije nego danas, jer ste kore sami morali da pravite. Danas možete da ih kupite u svakoj prodavnici, ali opet treba da uložite malo truda i preciznosti kada pravite ovu čuvenu poslasticu.

ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ - СУПЕР РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Сигурно нисте знали да у фондан треба да додате комад маргарина

Foto Jutjub/Printskrin/ Domaći Recepti

Fondan je ovde najkomplikovaniji za pripremu, ali postoje cake koje će vam pomoći da on ispadne savrešno. Prvo, dodajte par kapi limuna da se šećer ne kristalizuje, a onda i parčence margarina koji će pomoći da ne puca. Poslužite posle ukusne badnje večere.

Potrebno:

* 1 pakovanje korica

* 240 g margarina
* 380 g šećera
* 400 g mlevenih oraha
* 2 kesice vanilin šećera

Za fondan: 

* 300 g šećera u prahu

* vrela voda
* crvena boja za kolače
* par kapi limuna

Priprema:

Šećer i vanilin šećer sipajte u šerpu i prelite vodom, da ogrešne. Kada krene da vri sklonite sa šporeta i dodajte mlevene orahe. Promešajte i ostavite da se ohlati. Margarin sobne temperature dobro umutite. Zatim dodajte ohlađeni fil sa orasima i sve dobro sjedinite mikserom. Pleh obložite providnom folijom, pa stavite jednu koru.

Premažite je filom, pa stavite drugu koru i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.

Foto: Shutterstock

Poslednji red treba da bude kora. Pokrijte providnom folijom i preko stavite drugi pleh, a onda i nešto teško da pritisne, pa stavite u frižider preko noći. Sutradan napravite glazuru tako što ćete šećer u prahu staviti u neku posudu, a preko polako sipajte ključalu vodu. Sipajte je postepeno, jer smesa za fondan ne sme da bude retka.

Stavite par kapi crvene boje i promešajte. Nakon toga sipajte i 2-3 kapi limunovog soka, a ako želite da fonadan ne puca dodajte malo parče margarina koji će se otopiti u vreloj smesi. Vrelu smesu za fondan brzo premažite preko torte i ostavite u frižideru da se stegne.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!