OVAKO GA SIGURNO NISTE SPREMALI: Fino, mekano pecivo sa viršlama i puterom (VIDEO)
UKUSNA večera koja se jednostavno priprema
Isprobajte recept sa preukusno pecivo koje će obradovati celu poroicu.
Pecivo sa viršlama i puterom - sastojci:
100 ml vode
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna
Pecivo sa viršlama i puterom - priprema:
U vodi mlakoj rastvoriti kvasac dodati šećer, pa kad nadođe sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko.
Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa ga razvući na sto u obliku pravougaonika, preseći na pola po dužini, pa na 2 dela i tako dobijemo 6 parčića. Svaki deo premazati maslacom.
U svaki deo uviti po jednu viršlu, a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso testo i viršlu tako da se preseku viršle. Prvi isečeni deo staviti pravo, sledeći desno, pa naredni levo, pa desno, pa levo... i tako redom. Prekriti da odmore, a za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C.
Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom, posuti semenkama i krupnom solju.
Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. Pokriti krpom, malo da odmori. Mekano kao duša savršenog ukusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI SU SAMO UŠLI, NIJE BILO ODBRANE I OTPORA Ukrajinski komandir o Harkovu: Neko nije napravio utvrđenja, opet gubimo ljude
KAO KOMANDANT specijalne izviđačke jedinice, Denis Jaroslavski se borio u iznenadnoj ofanzivi Ukrajine u Harkovu u jesen 2022. godine, koja je potisnula početnu rusku invaziju sve do granice.
12. 05. 2024. u 18:00
GRCI HITNO REAGOVALI NA POSTUPAK SILjANOVSKE DAVKOVE: Izostavila reč "Severna" iz naziva države
MINISTARSTVO spoljnih poslova Grčke ocenilo je danas da je prilikom polaganja zakletve predsednice Severne Makedonije Gordane Siljanovske Davkove koja nije izgovorila puno ime države, već samo reč "Makedonija", došlo do flagrantnog kršenja Prespanskog sporazuma od kojeg, kako upozorava, zavise i bilateralni odnosi Atine i Skoplja.
12. 05. 2024. u 17:08
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)