KIJEV U PROBLEMIMA: Vuku za rukav Stoltenberga da im pomogne

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 03. 2024. u 14:33

UKRAJINSKI ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba danas je u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom zatražio povećanu i ubrzanu isporuku oružja i municije Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo.

КИЈЕВ У ПРОБЛЕМИМА: Вуку за рукав Столтенберга да им помогне

FOTO: AP/Tanjug

- Dmitrij Kuleba je telefonom razgovarao sa Jensom Stoltenbergom i izrazio zahvalnost na njegovom ličnom doprinosu obezbeđivanju podrške NATO-a Ukrajini. Ministar je istakao da je važno udvostručiti međunarodne napore za povećanje i ubrzanje isporuke oružja i municije Ukrajini - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su strane razgovarale i o predstojećem sastanku Saveta Ukrajina-NATO u aprilu.

Naime, Stoltenberg je ranije rekao da je situacija u sukobu u Ukrajini i dalje teška i da je Kijevu "veoma potrebna municija".

On se nije složio ni sa papinom mirovnom inicijativom, koji je rekao da strana koja gubi u sukobu mora da nađe hrabrosti da to prizna i pristane na pregovore.

- Ukrajini su potrebne zalihe oružja, a ne bele zastave. Ako želimo mirno i trajno rešenje postignuto u pregovorima, onda treba da pružimo vojnu podršku Ukrajini. Ono što se dešava za pregovaračkim stolom neraskidivo je povezano sa stabilnošću na bojnom polju - poručio je šef NATO-a.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave