IZVEŠTAJ BRITANSKIH OBAVEŠTAJACA O UKRAJINI: Rusi napreduju u svim ključnim sektorima fronta

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

05. 01. 2024. u 13:12

BRITANSKI obaveštajci objavili su najnoviji izveštaj sa ukrajinskog fronta za 5. januar.

ИЗВЕШТАЈ БРИТАНСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА О УКРАЈИНИ: Руси напредују у свим кључним секторима фронта

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap

U najnovijem izveštaju britanske odbrambene obaveštajne službe o Ukrajini navodi se da  su „tokom prošle nedelje kopnene borbe nastavile da se karakterišu ili statičnom linijom fronta ili veoma postepenim, lokalnim ruskim napredovanjem u ključnim sektorima“.

- Na severu, u blizini Kupjanska, ruske snage nastavljaju da sprovode ofanzivnu operaciju velikih razmera. U Donjeckoj oblasti na severu, Ukrajina je zadržala stabilnu liniju tvrđave suočena sa manjim ruskim napadima oko Bahmuta.

- U centralnom Donjecku, Avdijevka je i dalje pod vatrom, dok su ruske snage konsolidovale osvajanja krajem decembra 2023. oko Marinke, zbog čega su konačno napredovale do zapadne ivice grada nakon devet godina borbe u toj oblasti.

- Na jugu Ukrajine, ruske vazdušno-desantne snage su vrlo verovatno postigle minimalan napredak u ponovnom pokušaju da pomere ukrajinski mostobran na istočnoj obali Dnjepra oko sela Krinki - navodi se u poslednjem izveštaju britanskog ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)