RUSKA SPOLJNA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA TVRDI: Zapad razmatra smenu Zelenskog

Srna

11. 12. 2023. u 09:17

VISOKI zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve više razmatraju mogućnost smene ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, saopštila je ruska spoljna obaveštajna služba /SVR/.

РУСКА СПОЉНА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА ТВРДИ: Запад разматра смену Зеленског

FOTO: AP/Tanjug

- Spoljna obaveštajna služba dobija pouzdane informacije da visoki zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve više razgovaraju o potrebi smene aktuelnog predsednika Ukrajine - navodi se u saopštenju SVR-a.

U saopštenju se ističe da Zapad veruje da je Zelenski otišao predaleko u stvaranju imidža pristalica rata sa Rusijom do pobedničkog kraja i da neće moći da postane strana u pregovorima sa Moskvom, piše RIA.

- Među razlozima koji se navode su neispunjena obećanja Zelenskog da će pobediti Rusiju na bojnom polju, beskrajna drskost ukrajinskog predsednika u ophođenju sa stranim partnerima i bezgranični nepotizam i korupcija u Ukrajini, čije razmere šokiraju čak i zapadne političare koji znaju mnogo o tome. Ali glavna stvar je gubitak sposobnosti Zelenskog za manevrisanje u sukobu sa Rusijom u interesu Vašingtona i saveznika - saopštio je SVR.

Prema američkim obaveštajnim službama, s obzirom na razvoj vojne situacije, uskoro bi se mogla pojaviti potreba za smenom Zelenskog, navodi se u saopštenju i dodaje da Brisel među mogućim naslednicima razmatra glavnokomandujućeg vojnih snaga Valerija Zalužnog i šefa ukrajinske obaveštajne službe Kirila Budanova.

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)