„ZELENSKI ĆE PLATITI ZA GREŠKE“: U Bugarskoj predviđaju Ukrajini ozbiljne promene

Novosti online

06. 12. 2023. u 21:18

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski će, izgleda, zaista morati da odgovara za svoje greške, kao što je rekao gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, smatra bugarski istoričar Aleksandar Sivilov.

„ЗЕЛЕНСКИ ЋЕ ПЛАТИТИ ЗА ГРЕШКЕ“: У Бугарској предвиђају Украјини озбиљне промене

Foto Tanjug/AP

-Još jedna ozbiljna pretnja Zelenskom je glavnokomandujući Valerij Zalužni. Zanimljivo je da se Kličko u svom intervjuu potpuno složio sa Zalužnim: da je situacija na frontu veoma teška, da treba preći na odbranu i da su za situaciju u Ukrajini u velikoj meri krivi političari. Misli se na neuspeh njihove ofanzive i nemogućnost da bilo šta dalje urade, ocenio je Sivilov na svom Jutjubu kanalu.

Kako je dodao, sada se u zapadnim medijima, a pogotovo u Ukrajini, ne govori o tome da je očigledno potrebno menjati dugoročnu strategiju, da treba tražiti nove ciljeve, „jer je postalo jasno da se u ovom ratu ne može pobediti“.

-Treba shvatiti šta dalje treba da se radi – da li će se stvari kretati ka zamrzavanju sukoba ili njegovom okončanju putem mirovnog sporazuma, ocenio je Sivilov.

Takođe je ocenio da su sve izjave ukrajinskih političara i članci u zapadnim medijima indirektni signali da se u Ukrajini „sprema nešto ozbiljno“.

-Sada ćemo, pretpostavljam, ponovo videti prilično neprijatne scene unutrašnjih obračuna u ukrajinskoj politici. Pitanje je ko će prevladati. Zelenski se do sada sigurno odlično nosio sa uništavanjem prave opozicije u zemlji. Ali sada će, očigledno, situacija postati mnogo komplikovanija, smatra stručnjak.

Kako kaže, biće zanimljivo videti šta će se dešavati na sastanku EU sledeće nedelje na kojem će se razgovarati o mogućnosti pružanja pomoći Ukrajini. Po njegovom mišljenju, nakon toga bi moglo da počne da se razgovara o pregovorima.

-Sve će to dovesti do ozbiljnih političkih promena u Ukrajini. Zelenski će verovatno morati da plati, kako je rekao Kličko. Teško je reći ko će biti nova lica u politici. Takođe, potpuno je nejasno koju će nam opciju ponuditi svetski političari u vezi mira u Ukrajini. S obzirom na ono što su do sada smišljali, mene lično brine da li će biti nekog normalnog mirovnog sporazuma, zaključio je Sivilov.

Ranije je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio da će ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski platiti za svoje greške. On je u intervjuu za švajcarski portal „20 minuten“ rekao da se ne čudi padu popularnosti Zelenskog. Gradonačelnik Kijeva takođe se složio sa rečima glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog da je Kijev u pat poziciji na frontu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!