UKRAJINSKI MEDIJI: Poginuo pomoćnik Zalužnija u eksploziji granate, komandat VSU potvrdio

P. Z. S. / ria.ru

06. 11. 2023. u 19:51 >> 20:26

POMOĆNIK glavnokomandujućeg Valerija Zalužnija Genadij Čestjakov poginuo je od eksplozije granate u svojoj kući u blizini Kijeva, prenosi Strana.

УКРАЈИНСКИ МЕДИЈИ: Погинуо помоћник Залужнија у експлозији гранате, командат ВСУ потврдио

Foto: Profimedia/Ilustracija

-U selu Čaiki, 39-godišnji vojnik poginuo je kod kuće od posledica neopreznog rukovanja municijom. Njegov 13-godišnji sin je teško ranjen i hospitalizovan je, rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Marijana Reva.

Prema pisanju publikacije, preminuli je radio kao pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Vojnikova supruga i ćerka takođe su navodno bile prisutne u kući u trenutku eksplozije. Prema preliminarnim informacijama, oni nisu povređeni.

Prema rečima komandanta VSU, eksplozija granate dogodila se kada je Čistjakov otvarao jedan od poklona koje je dobio u čast svog rođendana, reako je Zalužnij.

Prošle nedelje, u članku za Ekonomist, Zalužnij je javno kritikovao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. On je rekao da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak i priznao da nije u stanju da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji se od njega očekivao na Zapadu.

Zelenski je, tokom zajedničke konferencije za novinare u Kijevu sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, izrazio neslaganje sa stavom glavnokomandujućeg, napominjući da „ovo nije ćorsokak“.

Zauzvrat, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Igor Žovkva rekao je da Zalužnij nije trebalo da govori zapadnim medijima o stanju stvari na frontu.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana