MILETIĆ ŽRTVA PRAZNIH OBEĆANJA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE: Oglasila se Kancelarija za KiM povodom hapšenja Srbina

Милица Шкорић
Milica Škorić

10. 05. 2024. u 21:38

SLOBODAN Miletić priveden je danas na Jarinju uprkos čvrstim garancijama EU i SAD da neće biti progona i odmazde nad Srbima koji su iskazivali nezadovoljstvo protestima i barikadama 2022. godine i on je žrtva izneverenih i praznih obećanja međunarodne zajednice, saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo i Metohiju, nakon što je Miletiću određen pritvor.

МИЛЕТИЋ ЖРТВА ПРАЗНИХ ОБЕЋАЊА МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: Огласила се Канцеларија за КиМ поводом хапшења Србина

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Slobodan Miletić iz Zvečana priveden je danas na administrativnom prelazu Jarinje i određeno mu je zadržavanje, pod izgovorom da je učestvovao u protestima Srba na severu KiM i barikadama, uprkos čvrstim garancijama EU i SAD od 28. decembra 2022 godine da neće biti progona i odmazde nad Srbima, zbog toga što su izražavali svoje nezadovoljstvo usled Kurtijeve okupacije severa KiM - navodi se u saopštenju.

Kako ističu, nakon Srećka Sofronijevića i Miletić je priveden kao žrtva izneverenih i praznih obećanja međunarodne zajednice koja danas reč nije rekla o hapšenju još jednog Srbina, dok su za nedavno rutinsko kratko zadržavanje u centralnoj Srbiji jednog kosovskog Albanca, vršili sve moguće diplomatske i medijske pritiske na Beograd i „utrkivali se u rečima osude“.

- Jasno je da za njih srpske rane ne postoje, kao ni odgovorni za ranjavanje Dragiše Galjka, Milana Jovanovića, braće Stojanović iz Gotovuše i mnogih drugih nevinih Srba - ukazuje se u saopštenju.

Podseća se da je više desetina Srba sa Kosova potpuno proizvoljno i bez ikakvog osnova uhapšeno nakon što je Aljbin Kurti došao na čelo vlade u Prištini.

Dodaju da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom uhapšenom Miletiću obezbedila advokata.

- Sprovođenje pravnog nasilja nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji deo je šire kampanje nasilja koja za cilj ima da što više Srba primora na napuštanje naše južne pokrajine, a iza svega stoji zločinačka namera i plan postepenog etničkog čišćenja - poručuje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM napominju i da je Kosovo jedini deo Evrope u kojem je sasvim uobičajeno mesecima i bez optužnice i dokaza držati u „kazamatu“ političke zatvorenike.

- Oni koji promovišu sliku samoproglašenog ’Kosova’ kao šampiona demokratije moraju da objasne i ovaj fenomen - dodaju.

Kancelarija za KiM upozorava da pritisci na srpski narod na Kosovu rastu iz dana u dan, zbog čega strahuju da će u nedeljama i mesecima, zbog dnevnopolitičkih interesa Aljbina Kurtija, nastaviti da se intenziviraju i eskaliraju.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO - Dokaz da Kurtujev poslušnik Radoica Radomirović namešta Srbe na hapšenje šiptarima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice