VELIKO UPOZORENJE ALEKSANDRA LUKAŠENKA: Dolaze teška vremena

Novosti online

13. 10. 2023. u 15:39

ZEMLjAMA Zajednice Nezavisnih Država predstoje teška vremena zbog geopolitičke situacije, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ АЛЕКСАНДРА ЛУКАШЕНКА: Долазе тешка времена

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

On je istakao da su Minsk i Moskva veoma ozbiljno shvatili u kakvoj se situaciji nalaze.

- Sa jedne strane, jasno je, nalazi se veliki brat (Rusija) koja se trudi da nam pomogne. Naravno, i ona ima svoje interese. Sa druge strane su Amerikanci, Zapad. Vi ste to već iskusili. Ne zaboravite da je naša sreća ovde (u ZND). Upravo za ovim stolom nalaze se šefovi država koji mogu da usreće naše narode, ukoliko rešimo neka pitanja koja nismo uspeli tokom dugo vremena - naglasio je Lukašenko na samitu ZND u Biškeku.

Agencija „Belta“ je prenela da je beloruski lider na samitu takođe istakao da je neophodno po svaku cenu sačuvati jedinstvene formate jedinstva na prostoru ZND.

On je poručio da se ne sme dopustiti unutrašnji razdor i priklanjanje ideolozima i pristalicama sankcionih pritisaka. Takođe, kategorički je nedopustivo podleći provokacijama usmerenim na raspirivanje međunacionalnih i teritorijalnih sporova na postsovjetskom prostoru.

Danas se u Biškeku održava samit lidera članica Zajednice Nezavisnih Država. Lideri su se najpre sastali u uskom formatu, a zatim se susret nastavio u proširenom formatu uz učešće delegacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu