UGROŽENA AMERIČKA NACIONALNA BEZBEDNOST: SAD moraju da podržavaju Kijev protiv Moskve

Novosti online

29. 09. 2023. u 21:25 >> 00:39

SJEDINjENE Američke Države podržavaju Ukrajinu bojeći se pritiska Rusije na NATO, izjavio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

УГРОЖЕНА АМЕРИЧКА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ: САД морају да подржавају Кијев против Москве

Foto Tanjug/AP

-Ovo je važno za nacionalnu bezbednost SAD. Ovde se ne radi o tome koliko teritorija može da zauzme Ukrajina, već o tome da se postara da Rusija, kao rezultat nove ofanzive, ne zauzme teritoriju u drugim delovima Ukrajine i na kraju ne izvrši veći pritisak na NATO što, kako nam je pokazala istorija, uvlači Sjedinjene Američke Države u sukob, rekao je Saliven za časopis „Atlantik“.

Prema njegovim rečima, „nije u nacionalnom interesu SAD da prestane da podržava Ukrajinu“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)