"NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA: Na ulice izašlo 400.000 ljudi, besni građani polivali policiju kiselinom (FOTO)

ŽESTOKE manifestacije održane su u četvrtak u Parizu. Prema podacima organizatora u prestonici je protestovalo oko 400.000 ljudi, dok je policija izbrojala 57.000. U celoj zemlji, na ulice je, prema informacijama sindikata, izašlo dva miliona ljudi, dok je ministarstvo unutrašnjih poslova videlo pet puta manje. U svakom slučaju, odziv je bio ogroman.

НОВОСТИ НА УЛИЦАМА ПАРИЗА: На улице изашло 400.000 људи, бесни грађани поливали полицију киселином (ФОТО)

Goran Čvorović

Uz mirne manifestacije, grupe najradikalnijih su se sukobile s policijom na koju su bacali kamenice, flaše, polivali ih bojom, pa čak i kiselinom. Bilo je i povređenih. Među snagama reda, samo u Parizu, 77, od kojih je 13 prevezeno u bolnicu, među kojima i dve žene policajci, od kojih je jedna povređena u oko, a druga pala u nesvest kada je u kacigu pogođena kockom iz kaldrme. U celoj zemlji, povređena su 154 čuvara reda.

Mnogo povređenih bilo je i među manifestantima.

Lomljeni su izlozi, autobuska stajališta, paljeni kontejneri... Stradale su banke, a jedna od njih je zapaljena u Parizu. Gorela je i tenda restorana u kome je predsednik Emanuel Makron slavio pobedu 2017. godine.

Najradikalnijima učesnicima protesta su smetali i novinari koji su snimali štetu, uz poruku da "u tome nije suština", već u protestu. U Parizu je uhapšen 31 učesnik manifestacija, dok ih je 111 privedeno u celoj Francuskoj.

Vruće je bilo na Trgu Danfer Rošero, na pola puta protesne povorke u Parizu, a napeto je bilo i na kraju, na Italijanskom trgu. Kuljalo je mnogo suzavca.

Kako je izgledalo, pokazuju i ovi snimci.

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

Goran 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave