ZEMLJOTRES U PROGRAMU UŽIVO: Turski novinar izveštavao kada je usledio novi udar - jedva je ostao na nogama (VIDEO)

Novosti online

06. 02. 2023. u 18:52 >> 19:07

NOVINAR agencije Demiroren Haber Ajansi zatekao se usred novog snažnog potresa dok je izveštavao o posledicama stravičnog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

ЗЕМЉОТРЕС У ПРОГРАМУ УЖИВО: Турски новинар извештавао када је уследио нови удар - једва је остао на ногама (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Demirören Haber Ajansı

Snimak je navodno nastao u gradu Kahramanmarašu u Turskoj.

U trenutku dok je uživo izveštavao, dogodio se drugi zemljotres jačine 7.7 stepeni Rihterove skale.

Kao što se vidi na snimku, kamerman je imao probleme da ostane stabilan, dok je među ljudima koji su raščišćavali ruševine u pozadini zavladala panika.

Podsećamo, broj nastradalih u razornom zemljotresu koji je jutros pogodio Tursku i Siriju povećan je na više 2,300, a veruje se da će brojevi porasti, pošto su spasilačke ekipe još uvek na terenu u potrazi za preživelima ili eventualnim žrtvama, preneo je danas AP.

Zemljotres jačine 7,8 Rihtera pogodio je rano jutros Tursku u blizini granice sa Sirijom, a nekoliko sati kasnije potres jačine 7,5 na Rihterovoj skali dogodio se na 100 kilometara udaljenosti u centralnoj Turskoj.

AP navodi da je u 10 tuskih provincija poginulo blizu 1,500 ljudi, a gotovo 8,500 je povređeno, dok je njih 430 poginulo u područjima Sirije pod upravom sirijske vlade, dok je njih 1,280 povređeno.

U područjima Sirije koje kontrolišu pobunjenici poginulo najmanje 380 osoba.

BONUS VIDEO: POMOĆ U TRENU - Ruski EMERCOM spasioci spremni za polazak u Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024