"TREBA DA ODVRATE ZELENSKOG OD TE IDEJE, AKO NEĆE TREĆI SVETSKI RAT" Prioritet obuzdati želje ukrajinskog predsednika

Novosti onlajn

22. 01. 2023. u 13:16

EVROPA počinje da shvata da se navodni interesi Vašingtona u borbi protiv Rusije ne poklapaju sa njihovim interesima, piše magazin "Amerikan konzervativ".

ТРЕБА ДА ОДВРАТЕ ЗЕЛЕНСКОГ ОД ТЕ ИДЕЈЕ, АКО НЕЋЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ Приоритет обуздати жеље украјинског председника

Foto: Printscreen/Jutjub

- Niko ne očekuje da će se Ukrajina predati Rusima. Ali, naravno, moramo učiniti sve što je moguće da zaustavimo ovaj sukob. Umesto toga, sada Vašington razmišlja da podrži suludu ideju Kijeva da povrati Krim, gde se nalazi ruska Crnomorska flota - navodi se u publikaciji.

Takva politika nekih zapadnih zvaničnika, smatra autor, može dovesti do Trećeg svetskog rata, a u tome ih moramo ih zaustaviti, zaključuje se u članku.

Ranije je „Njujork tajms“ objavio članak koji ukazuje da administracija predsednika Džoa Bajdena počinje da priznaje potrebu Ukrajine za dodatnim snagama za udar na Krim.

Bela kuća smatra da će to ojačati poziciju kijevskog režima u budućim pregovorima. Donedavno je američka administracija odbijala da prebaci oružje u Kijev za napad na poluostrvo, ali američki list piše da „sada taj stav sada počinje da se menja“.

Prema rečima zamenice portparola Pentagona Sabrine Sing, Vašington će podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno, uključujući i moguću operaciju zauzimanja Krima. 

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov je odgovorio da ako kijevske vlasti pokušaju da napadnu poluostrvo, ne treba da se žale kasnije kada dobiju uzvratni udar. Senator Sergej Cekov je dodao da je povratak Krima Ukrajini nije verovatan, i da je verovatnije da će pojedine države nestati sa političke karte.

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)