NAJVEĆI KOŠMAR ZAPADA POSTAJE JAVA: Oglasio se Šojgu i otkrio nove ruske poteze

Tanjug

10. 01. 2023. u 15:42

RUSIJA će nastaviti da razvija strateške nuklearne snage, jer je to glavni garant njenog suvereniteta i integriteta, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

НАЈВЕЋИ КОШМАР ЗАПАДА ПОСТАЈЕ ЈАВА: Огласио се Шојгу и открио нове руске потезе

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Šojgu je na sastanku vojnog vrha rekao da će Rusija nastaviti da razvija nuklearnu trijadu i održava njenu borbenu gotovost, prenosi Interfaks.

Prema zvaničnim podacima, ruska nuklearna trijada uključuje raketne strateške snage, stratešku avijaciju i nuklearne podmornice nosače raketa.

- Povećaćemo i borbene sposobnosti Vazdušno-kosmičkih snaga, kako u pogledu delovanja lovaca i bombardera u oblasti ​​dejstva savremenih PVO sistema, tako i u pogledu unapređenja bespilotnih letelica - rekao je Šojgu.

Istakao je da su neposredni planovi Rusije proširenje arsenala savremenog ofanzivnog naoružanja.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Rusi vežbaju za najgori scenario

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu