VAŽNO OBRAĆANJE PUTINA: Govorio o najmoćnijem ruskom naoružanju - "Sarmati" i novi "cirkoni" stupaju na borbeno dežurstvo

Novosti online

21. 12. 2022. u 13:08 >> 13:17

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin obratio se na završnom kolegijumu Ministarstva odbrane.

ВАЖНО ОБРАЋАЊЕ ПУТИНА: Говорио о најмоћнијем руском наоружању - Сармати и нови циркони ступају на борбено дежурство

Foto: Tanjug

Sastanak je počeo minutom ćutanja u čast pripadnika Ministarstva odbrane i vojske koji su poginuli tokom specijalne operacije u Ukrajini.

- Protiv Rusije se aktivno primenjuje vojni potencijal i mogućnosti država NATO-a. Ruski vojnici koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini ispunjavaju svoj dug odvažno i čvrsto - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je rekao da će vojska nastaviti da jača svoje potencijale, i uporedio je ruske vojnike danas sa herojima iz prošlosti.

- Dobro su nam poznate sve informacije o snagama NATO-a i sredstvima koja primenjuju. Naoružanje NATO-a mora da bude analizirano i to treba da bude iskorišćeno za jačanje Oružanih snaga Rusije, kao i veliko iskustvo koje su stekle jedinice - dodao je on.


Putin je poručio da će Rusija nastaviti da unapređuje nuklearnu trijadu i da će održavati borbenu gotovost, zato što je to glavna garancija suvereniteta Rusije.

- "Sarmati" će u skorije vreme biti postavljeni na borbeno dežurstvo - kazao je ruski predsednik.

On je dodao da će ratni brod "Admiral Gorškov" sa najnovijim raketama "cirkon" stupiti na borbeno dežurstvo u januaru, i istakao je važnost razvoja i korišćenja bespilotnih letelica.

- Njih treba da bude svuda - rekao je Putin, govoreći o dronovima.

Ruski predsednik je rekao i da je delimična mobilizacija otkrila određene probleme, i da se mora usavršiti sistem vojnih odseka i komande u Rusiji.

- Takođe, ruska vojska mora imati najsavremeniju opremu. Ne postoje nikakve budžetske prepreke po pitanju opremanja vojske. Država će dati sve što je potrebno vojnicima - kazao je predsednik Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!