NATO KOŠMAR NA ISTOKU: Ruski Kalinjingrad kost u grlu Alijanse, Poljaci bi da ga demilitarizuju

P. Z. S. / ria.ru

15. 05. 2022. u 19:11

BIVŠI zamenik ministra odbrane Poljske Romuald Šeremetijev u intervjuu sa novinama DoRzeczy.pl najavio je potrebu za "demilitarizacijom" regiona Kalinjingrad.

НАТО КОШМАР НА ИСТОКУ: Руски Калињинград кост у грлу Алијансе, Пољаци би да га демилитаризују

Foto: EPA


-Ovaj region mora biti demilitarizovan, jer to ne može biti da NATO sedi na buretu baruta, rekao je Šeremetijev.

Prema bivšem zvaničniku, nakon Švedske i Finske, organizacija će ozbiljno ojačati položaje na istočnom boku, ali Kalinjingrad može da bude značajna prepreka dominaciji vojnog bloka u ovoj regiji.

Zapadni mediji nazivaju Kaliningradski region "NATO KOŠMAR", a predstavnici Alijanse su više puta pravili planove za zauzimanje regije "u slučaju sukoba sa Rusijom”.

Kako su vojni stručnjaci više puta naglasili, bilo kakve izjave o mogućnostima upada u region - to su fantazije zapadnih analitičara.

Prema rečima doktora vojnih nauka Konstantin Sivkov, sukob u baltičkim državama i teorijski gubitak dela teritorije Rusije će dovesti do nuklearnog rata, pa diskusije o ravnoteži moći nisu mnogo važne.

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)