RUSIJA SE NEĆE PONIŽAVATI: Nikada i nikoga nismo molili da nam ukinu sankcije

Novosti online

27. 12. 2021. u 15:53

RUSIJA nikada nije molila SAD da ukinu sankcije, ona neće „trčati“ za Sjedinjenim Američkim Državama i ponižavati se, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu Jutjub kanalu „Solovjov lajv“.

РУСИЈА СЕ НЕЋЕ ПОНИЖАВАТИ: Никада и никога нисмо молили да нам укину санкције

Foto: EPA

- Mi nikada i nikoga nismo molili da nam ukinu sankcije. Mi se ni pred kim nećemo ponižavati - rekao je on.

Kao odgovor na repliku voditelja da se Rusija na zvaničnom nivou u Americi smatra „neprijateljem“, Lavrov je rekao da je tačno da imaju takav odnos, ali da Rusija neće za njima trčati i moliti da ukinu sankcije i da je ne smatraju neprijateljem.

Ministar spoljnih poslova Rusije je dodao da rusko rukovodstvo ne planira da Rusiju pretvori u opkoljenu tvrđavu, između ostalog i zbog pritiska sankcijama.

Odnosi Rusije i zapadnih zemalja pogoršali su se zbog situacije u Ukrajini i oko Krima, koji se ponovo ujedinio sa Rusijom nakon referenduma održanog na poluostrvu. Zapad je Rusiji, optužujući je za mešanje, uveo sankcije.

Moskva je preduzela kontramere, pokrenula politiku zamene uvoza i više puta izjavljivala da je kontraproduktivno razgovarati sa njom jezikom sankcija. Rusija je takođe u više navrata izjavljivala da nije strana u sukobu u Ukrajini ni predmet Minskih sporazuma.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)