INCIDENT U VRTIĆU U HRVATSKOJ: Vaspitačica terala dete da rukama vadi hleb iz "WC" šolje

Novosti online

22. 03. 2024. u 18:10

"ISKRENO nam je žao zbog svega" odgovorila je hrvatskom portalu uprava dečjeg vrtića iz Zaprešića nakon što je u javnost procurilla informacija da je njihova vaspitačica terala dete da rukama vadi hleb iz WC šolje.

ИНЦИДЕНТ У ВРТИЋУ У ХРВАТСКОЈ: Васпитачица терала дете да рукама вади хлеб из WC шоље

GU Požarevac

Za incident se saznalo nakon što se na Fejsbuk stranici "Mamin blog" pojavilo pismo vaspitačice (navodno upućeno roditeljima deteta) u kojem je opisala incident.

Kako je navela na navedenoj grupi, dete je navodno prekršilo pravila o ručku:

"Ako ne želiš slobodno izrazi svoje mišljenje"

- Unutar grupe pravilo je da svi sami uzimaju jelo te, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i hleb, ako žele, dođu po još i takođe je dogovor o uzimanju hleba - ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš ga uzeti - napisala je vaspitačica.

Dalje je navela da je dete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo hleb i dobilo ga je jer ga nisu proveravali, verujući da se drži dogovora.

- Uz dogovor koji imamo u grupi da se jelo pojede do kraja i hleb se ne uzima ako ne želiš, rekli smo mu da pojede ostatak - stoji u navedenom pismu.

Dete bacilo hleb u "WC" šolju

Takođe se navodi da je dete bacilo hleb u "WC", a deo hrane naguralo u džepove. Dete je na kraju izvadilo hleb iz "WC" šolje, a u pismu navode da su ga upozorili da takvo ponašanje nije u redu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora grupe.

Da se incident dogodio, za 24sata.hr su potvrdili i u vrtiću, koji je poslao pisani odgovor.

Pisani odgovor vrtića prenosimo u celosti:

- Poštovani, u svezi s nastalim događajem u dečjem vrtiću, izražavamo iskreno žaljenje zbog istog. Odmah smo preduzeli potrebne postupke s ciljem potpunog uvida u okolnosti događaja. Srazmerno rezultatima preduzeće se dalje potrebne mere i aktivnosti - napisali su.

"Trebalo bi još da utvrdimo šta se tačno dogodilo"

O detaljima nisu hteli da govore niti direktno da potvrde šta se tačno dogodilo, ali su sazvali hitan sastanak zaposlenih nakon incidenta.

- Razgovaramo međusobno o tome šta i kako dalje, sve nas je ovo zateklo. Trebalo bi još da utvrdimo šta se tačno dogodilo - dodali su.

Upit je poslat i policiji, ali do objavljivanja vesti odgovor nije stigao, zaključuje 24sata.hr.

BONUS VIDEO: MASAKR KOD VRŠCA: Dečak (13) sekirom ubio 12 jaganjaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!