DRŽAVLJANI SRBIJE UHAPŠENI U HRVATSKOJ: Policija kod Siska sprečila krijumčarenje ilegalnih migranata

Novosti online

09. 03. 2024. u 15:33

HRVATSKA policija je na području Siska sprečila krijumčarenje ilegalnih migranata i uhapsila dvojicu državljana Srbije zatečenih u prevozu migranata, koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Hrvatske, saopšteno je danas i sisačko-moslavačke Policijske uprave.

ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ УХАПШЕНИ У ХРВАТСКОЈ: Полиција код Сиска спречила кријумчарење илегалних миграната

Foto;V.Mitrić

Kako se navodi u saopštenju, krijumčare migranata uhvatili su u petak ujutro policijski službenici koji rade na poslovima sprečavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta. 

Istragom je utvrđeno da su dvojica osumnjičenih državljana Srbije za unapred dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, prenosi Hina.

Takođe je utvrđeno da privedeni vozač nije "stekao pravo na upravljanje vozilom", i prema njemu će biti postupano i saglasno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu predati pritvorskim vlastima Policijske uprave sisačko-moslavačke. Svi strani državljani, migranti, izrazili su nameru za podnošenje zahteva za međunarodnu zaštitu, saopštila je hrvatska policija.

BONUS VIDEO: PRIČE IZ HRONIKE: Koliko su ubistvo dece i samoubistvo roditelja iz Novog Sada povezani sa sektama?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)