SVADBA O KOJOJ PRIČA CEO BALKAN Kada su čuli da se profesor ženi, đaci su rešili da mu prirede iznenađenje za pamćenje (VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2023. u 12:18

KADA ste omiljen profesor kod đaka, poštovanje i ljubav mališana, teško da mogu izostati, te se često desi da vam oni spreme lepo iznenađenje, baš kao što je to slučaj sa profesorom Čolakovićem iz Tešnja.

СВАДБА О КОЈОЈ ПРИЧА ЦЕО БАЛКАН Када су чули да се професор жени, ђаци су решили да му приреде изненађење за памћење (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/TikTok/MUHAMED ČOLAKOVIĆ

Da je omiljen među đacima, Muhamed Čolaković je dobro znao, ali verovatno nije mogao ni da sluti kakvo će mu iznenađenje đaci škole u kojoj predaje matematiku i informatiku pripremiti. Naime, kada su saznali da se njihov omiljeni profesor ženi, oni su rešili da mu upriliče prelepu zabavu.

@prof.muhamedcolakovic

Kada te učenici iznenade dan pred svadbu i organizuju pravo malo vjenčanje u učionici 👰🏼‍♀️🤵🏼

♬ original sound - shady

Zvali i mladu da dođe

Ne znajući šta mu spremaju, Muhamed je juče kao i obično ušao u učionicu, a tamo - fešta. I naravno, mlada, koja je sve znala, ali nije htela da upropasti iznenađenje.

Konfete, posluženje, torta i natpisi na tabli " Muhamed i Ajla", koju su krasila brojna srca i nacrtani automobil u kojem se vide mladenci, sa natpisom "Džast merid" na tablicama.

Oduševljen ovim gestom, Muhamed je podelio snimak na svom tiktok nalogu gde ga je do sada pogledalo nešto manje od 230 hiljada ljudi.

- Kad te učenici iznenade dan pred svadbe i organizuju pravo malo venčanje u učinoci - napisao je u opisu viralnog snimka.

@prof.muhamedcolakovic

Ukusnije nego u najskupljem restoranu 🫶🏻

♬ Jednom Se Živi - Aco Pejovic

Kroz sam snimak, naveo je kako je oduševljen njihovim gestom.

- Iznenađenje od mojih učenika dan pred svadbu. Baš su se potrudili. Najveće iznenađenje - doveli su i mladu tu. I torta je tu. Koliko ljubavi i detalja u ovome. Naravno, šampanjac je bezalkoholni. Spremni za sutra - napisao je on.

Ko je Muhamed Čolaković?

Muhamed je profesor matematike i informatike, a pored svog posla u školi, radi i kao saradnik (asistent) na Univerzitetu u Zenici, prenosi Srpskainfo.

Postao je jedan od najpoželjnijih nastavnika matematike među učenicima, a pričao je o ljubavi prema prosveti i kreativnosti kojom motiviše učenike.

– Ljubav prema prosveti se javila od malih nogu, jer mi je ujak bio učitelj. I uvek mi se sviđao taj poziv. A ljubav prema matematici rodila se još kod učitelja, te sam u 2. razredu govorio kako ću biti učitelj matematike. Od tog trenutka imao sam cilj na kojem sam radio i hvala Bogu ostvario. Jako je važno da nastavnik bude kreativan, i da motiviše učenike. Nastava je dvosmeran proces i bitno je da budu obe strane budu zainteresovane. Kreativnost i motivacija su po meni ključni faktori za kvalitet obrazovanja – rekao je Čolaković za Akta.

Popularan i na tiktoku

Kada govorimo o kreativnosti, Muhamed je aktivan i na društvenoj mreži Tik Tok na kojoj ima mnogo pratilaca, među kojima su uglavnom deca.

– TikTok videi su samo delić onog što se zapravo dešava, pre svega cilj mi je bilo pokazati da matematika nije bauk, i da smo mi profesori/nastavnici zapravo ljudi kao i svi drugi. Videi služe da učenici, a i neki nastavnici iskoriste ideje za kvalitetnije i dinamičnije obrazovanje – pojasnio je Muhamed.

On smatra da je kod rada s decom najvažnije zainteresovati ih za ono što želimo da im prezentujemo ili naučimo.

@prof.muhamedcolakovic

Malo iznenađenje za učenice u mom razredu 🧑🏻‍🏫 Sretan vam 8. mart ❤️

♬ Juce Sam - Dara Bubamara

– Trudim se predavati onako kako bih želeo da neko meni predaje ili da predaje mom detetu. Na času koristim razne metode, digitalne alate, te cilj mi je uključiti sve učenike u nastavu. Svakako deca to prepoznaju. Takođe, ključan faktor je i humor, i nastavno gradivo prikazati i prezentovati na što zanimljiviji način. Najlakše je biti namršten i učenika izgubiti – rekao je nastavnik Muhamed.

Njegov odnos sa decom je pre svega prijateljski. On im je nastavnik, ali i roditelj, prijatelj ili stariji brat, što se može videti na mnogobrojnim primerima koje Muhamed deli na svojim društvenim mrežama. Tako je za 8. mart iznenadio sve devojčice u razredu slatkim poklonom, poručivši koliko je važno činiti dobro prema drugima.

Sa učenicima ima prijateljski odnos

Trudi se da sa svojim učenicima ima prijateljski odnos, on im svakodnevno naglašava koliko je važno obrazovanje i trudi se da ih nauči svemu onom što će im kasnije u životu koristiti.

– Edukacija je jako važna, te im na sve načine pokušavam savetovati da uče i da se bore ka ostvarenju ciljeva kako bi im život bio lakši. Moja poruka svim školarcima jeste da prate nastavu, i da pokažu poštovanje prema svojim nastavnicima. Nastavnici im žele dobro, te smo tu jedni zbog drugih – kazao je, dodajući da roditelji, ali i nastavnici imaju podjednaku ulogu u odgoju dece.

– S obzirom da su deca podjednako u školi kao i kod kuće mislim da i roditelji, ali i nastavnici igraju ulogu u odgoju. Ključna je komunikacija sa decom. Deca su važna, te ako ih odbacimo i ne pratimo onda može doći do raznih problema – mišljenja je.

Smatra da je obrazovni sistem u BiH daleko od idealnog i da su mu potrebne reforme.

– Trebali bi se ugledati na Skandinavske modele obrazovanja. Moramo biti svesni da se vremena menjaju, te moramo ići u korak s tim – poručio je na kraju razgovora.

BONUS VIDEO: ŽIVOT U RUŽIČASTOM - Muhli trava oduševljava posetioce kineskog Liuzhoua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)