ČOVIĆ ZADOVOLJAN: Uverljivo smo dobili izbore unutar hrvatskog naroda, nismo zadovoljni Šmitovim paketom

Tanjug

03. 10. 2022. u 00:47

PREDSEDNIK Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović izjavio je večeras da su liste stranaka okupljene oko krovne institucije Hrvata u BiH "uverljivo pobedile unutar hrvatskog naroda".

ЧОВИЋ ЗАДОВОЉАН: Уверљиво смо добили изборе унутар хрватског народа, нисмо задовољни Шмитовим пакетом

Foto: HDZ BiH

- Kampanja koju smo provodili bila je pozitivna i bez ikakve ostrašćenosti. BiH ne može biti evropska, a ni normalna država bez hrvatskog naroda - rekao je Čović.

Liste Hrvatskog narodnog sabora za županijske, entitetske i državne institucije osvojile su sjajan rezultat.

- U situaciji smo i dalje da brojniji narod u FBiH može lagodno odvojiti 300.000 glasova i izabrati Hrvatima člana Predsedništva BiH. Pogrešili su i ovaj put - rekao je Čović u Mostaru.

Poručio je i da bez hrvatskog naroda u BiH neće moći da se vodi politika. Dodao je da Željko Komšić neće moći, kao ni do sada, da dođe u mesta gde žive Hrvati te da je posve jasno da nema legitimitet hrvatskog naroda u BiH.

- Nismo zadovoljni Šmitovim paketom jer se presuda Ljubić nije implementirala u potpunosti i jer se odluka ne odnosi na sve administrativno-političke nivoe vlasti - dodao je Čović.

Hrvatski narod je izabrao ono što je hteo, rekao je Čović i istakao da je politika koju je vodio Bakir Izetbegović odavno poražena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)