KOMŠIĆ PROGLASIO POBEDU ZA PREDSEDNIŠTVO BiH: Izetbegović izgubio u svim kantonima

Novosti online

02. 10. 2022. u 23:32 >> 23:58

KANDIDAT Demokratskog fronta (DF) za hrvatskog člana Predsedništva BiH Željko Komšić proglasio je večeras izbornu pobedu.

КОМШИЋ ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ ЗА ПРЕДСЕДНИШТВО БиХ: Изетбеговић изгубио у свим кантонима

Foto: Tanjug/AP

- Imali smo svoju ideju iza koje smo stali i ljudi su je prihvatili – rekao je Komšić u obraćanju iz Izbornog štaba DF.

Komšić je naveo da je DF-u bilo bitno da ostane na svim nivoima vlasti. On je čestitao građanima BiH i ocenio da, kada se sumiraju rezultati može govoriti o promeni na sceni BiH.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović obratio se medijima iz izbornog štaba SDA i priznao je poraz od Denisa Bećirovića.

– Rezultati nisu zvanični ali je jasno da sam ja izgubio za člana Predsedništva od 11 stranaka – rekao je i dodao da ih je bilo teško nadjačati.

– Onako kako sam prošao i na prošlim izborima, tako da oni koji su me želeli, žele me i dalje. Da li će doći do previranja stranaka, da li će oni želeti nekog drugog, to je do njih – rekao je Izetbegović.

On je dodao da stranka nije u padu nego da je u porastu. Naglašava da je stranka napravila istorijski rezultat i da je problem u udruživanju koje su podržali stranci. Insistirao je na tome da javnost nije izgubila poverenje u SDA.

Najveća razlika je u Kantonu Sarajevo gde je Bećirović imao 72.095, a Izetbegović 30.187 glasova (Izetbegović 41.908 glasova manje), dok u Livanjskom kantonu Izetbegović imao samo glas manje od Bećirovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)