RODITELJI DA VIŠE UČESTVUJU U RADIONICAMA ZA PSIHOLOŠKU POMOĆ: Slavica Đukić Dejanović o aktivnostima radne grupe

Lj.B.

20. 09. 2023. u 14:33

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da su reakcije roditelja na rad Radne grupe za mentalno zdravlje povoljne, ali i da bi odziv roditelja i dece mogao da bude veći.

РОДИТЕЉИ ДА ВИШЕ УЧЕСТВУЈУ У РАДИОНИЦАМА ЗА ПСИХОЛОШКУ ПОМОЋ: Славица Ђукић Дејановић о активностима радне групе

Tanjug

Ministarka je objasnila da je Radna grupa za mentalno zdravlje formirala timove koji intenzivno rade ne samo u školama, nego i u institucijama kulture, u pozorištima i da praktično svakog radnog dana, svako dete, svaki roditelj i nastavnik koji ima problem, može doći po stručni savet.

Ministarka je istakla da su reakcije roditelja na rad Radne grupe povoljne, da roditelji dele osećanje odgovornosti sa stručnjacima i da to doživljavaju kao olakšicu, a da deca radom sa Grupom uče na koji način da saopšte roditeljima nešto što je možda bio tabu do skoro.

Kaže da školski policajci imaju dovoljno autoriteta i sigurnosti za učenike, ali da sa druge strane grade jedan odnos koji je više prijateljski nego odnos nadmenosti.

- Mislim da imaju pojačanu sigurnost i da to neko osećanje bezbednosti dece dok su u školi, za roditelje mnogo znači, ali i za nastavnike takođe - zaključila je ona.

Đukić Dejanović je navela da u procesu učenja postoji tri vrste učesnika - učenici, nastavnici i roditelji, i da su inicijalni testovi pokazatelj svega toga po malo.

Prema njenim rečima, kod inicijalnih testova je najbitnije da dete vidi dokle ga je doveo dosadašnji način školovanja, koji je njegov nivo znanja i da napravi plan sa samim sobom kako da taj nivo održi kroz nove činjenice u narednom razredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)