NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

BALKANSKA LEPOTICA: SNP priprema novu dramsku predstavu (FOTO)

J. S.

20. 05. 2024. u 20:51

U SRPSKOM narodnom pozorištu u Novom Sadu počeo je rad na novoj dramskoj predstavi "Balkanska lepotica" , po motivima istoimenog romana Lasla Vegela a u režiji Andraša Urbana.

БАЛКАНСКА ЛЕПОТИЦА: СНП припрема нову драмску представу (ФОТО)

SNP/Bojan Kvrgić

Ovo je drugi put da Andraš Urban režira u Srpskom narodnom pozorištu, a v. d. upravnika SNP-a dr Zoran Đerić ističe svoje zadovoljstvo povodom ove saradnje.

- Posle dužeg perioda ponovo sarađujemo sa rediteljem Andrašom Urbanom, koji je pre nekoliko godina kod nas režirao predstavu „Čas anatomije", po motivima teksta Danila Kiša. Ovoga puta u pitanju je pisac Laslo Vegel, sa kojim je Urban već sarađivao i napravio poznatu „Neoplantu". Shodno tome, verujem da je ovaj tandem Vegel–Urban dobar i da će rezultovati odličnom predstavom – kažeĐerić.

Pored reditelja Urbana, u autorskom timu su : dramaturg Vedrana Božinović, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Marina Sremac, kompozitor Irena Popović Dragović, koreograf Andreja Kulešević i asistent reditelja Vladislav Velkovski.

- Publika može da očekuje   iskrenu i dobru predstavu o svim  našim životima, prošlostima i svim onim stvarima koje nalazimo na ovim prostorima i u ovom gradu. Već nekoliko godina razmišljam o tome da napravim i treću predstavu po Vegelovim tekstovima (nakon što sam radio dve dramske predstave prema njegovim tekstovima, What is Europe u Sarajevu i Neoplantu u Novosadskom pozorištu) i evo sada je došlo vreme da se to realizuje u SNP-u – rekao je reditelj  Urban.

U predstavi igraju: Draginja Voganjac, Jelena Antonijević, Jovana Mišković, Mia Simonović, Ivana Pančić Dobrodolac, Anđela Pećinar, Katarina Bradonjić, Dušan Vukašinović, Dimitrije Aranđelović, Marko Savković, Peđa Marjanović, Aljoša Đidić i Danilo Milovanović.

Premijera je zakazana za 17. oktobar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!