"MILUTIN" NE MOŽE NA KOSOVO: Ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" i Nenadu Jezdiću zabranjen ulazak na KiM

V.V.S.

14. 05. 2024. u 12:56

JEDNU od najgledanijih predstava na repertoarima srpskih pozorišta, monodramu "Knjiga o Milutinu" u izvođenju Nenada Jezdića (u režiji Egona Savina), uprkos najavi - neće moći da vidi publika na Kosovu i Metohiji. Tim povodom Zvezdara teatar oglasio se saopštenjem:

МИЛУТИН НЕ МОЖЕ НА КОСОВО: Екипи представе Књига о Милутину и Ненаду Јездићу забрањен улазак на КиМ

foto n.Vukelić

"Nakon opsežnih dogovora i priprema za gostovanje kome smo posvetili puno pažnje, danas je, bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom. Predstave koje smo planirali u okviru najavljenog gostovanja u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću neće biti izvedene.

U daljem tekstu se, takođe, navodi:

"Posle jučerašnje zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo, danas je zabranjena i jedna predstava. Nakon niza zabrana, počevši od političkih, preko ekonomskih, verskih i drugih, na red je došla i kultura, zabranjeno je sve što ima predznak srpskog. Kao pozorište koje tradicionalno repertoarski neguje domaći tekst, ulagaćemo i dalje napor da svoje predstave odigramo pred svakom publikom koja želi da ih pogleda, bez obzira na prepreke bilo koje vrste, jer kultura ne poznaje granice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku