POKLON LESKOVCU - "20 DANA ZA 20 GODINA": Kamerni orkestar „Amorozo“ obeležava dve decenije rada

Игор Митић
Igor Mitić

25. 11. 2022. u 21:13

KAMERNI orkestar „Amorozo“ brojnim aktivnostima proslavlja 20 godina uspešnog rada, a veliki jubilej biće obeležen serijom raznovrsnih sadržaja pod nazivom „20 dana za 20 godina“.

ПОКЛОН ЛЕСКОВЦУ - 20 ДАНА ЗА 20 ГОДИНА: Камерни оркестар „Аморозо“ обележава две деценије рада

foto: fejsbuk/KO Amorozo

„Amorozo“ je gudački orkestar sastavljen od profesionalnih muzičara iz Leskovca i Niša koji je tokom dve decenije postojanja održao veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Na njihovom repertoaru su dela umetničke muzike - od baroka do muzike 21. veka.

Povodom dve decenije rada orkestar je pripremio niz aktivnosti kojima će prezentovati svoja dostignuća od osnivanja do danas.

Program je podeljen u tri segmenta. U prvom, pod nazivom „Najbolje od nas“, najavljena su četiri koncerta. Drugi segment nazvan „20 s ljubavlju“ obuhvata izložbu fotografija sa nastupa „Amoroza“, svečanu akademiju i promociju monografije, dok treći segment čine razgovori sa solistima koji će podeliti iskustva u radu sa ovim orkestrom.

- Želeli smo da 20 godina obeležimo sa leskovačkom publikom koja nam mnogo znači, ali i da se na neki način odužimo gradu koji nas podržava sve ove godine – istakla je violinistkinja Maja Cakić, umetnički rukovodilac „Amoroza“.

foto: fejsbuk/KO Amorozo

Ulaz za sve koncerte je besplatan, a karte će građani moći da podignu na biletarnici Leskovačkog kulturnog centra(LKC).

STEFAN MILENKOVIĆ I „AMOROZO“

Koncert „Stefan Milenković i Amorozo“ biće održan 3. decembra u leskovačkom Narodnom pozorištu. Prvi koncertni nastup „Amorozo, Dejan Kadrić i prijatelji“, održava se 27. novembra u LKC, dok je za 12. decembar najavljen koncert „Dvadeset godina s ljubavlju“ pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića. Leskovački kamerni orkestar će pred ovdašnjom publikom biti i 21. decembra kada će nastupiti sa vodećim srpskim violinistom svoje generacije - Jovanom Bogosavljevićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!