TAKSISTA OPISAO KAKO GA JE OTEO UROŠ BLAŽIĆ: Plašim se da će me porodica masovnog ubice napasti

Novosti online

01. 06. 2023. u 13:02

TAKSISTA Dragoslav A. (58), koga je Uroš Blažić (21) oteo i držao kao taoca nakon masakra koji je počinio u Mladenovcu, saslušan je danas u tužilaštvu u Smederevu. On je na saslušanju rekao da se plaši osvete porodice Uroša Blažića.

ТАКСИСТА ОПИСАО КАКО ГА ЈЕ ОТЕО УРОШ БЛАЖИЋ: Плашим се да ће ме породица масовног убице напасти

Foto: MUP

Prema saznanjima Informera, vozač taksija je do detalja opisao kako je Blažić uleteo u njegov automobil i uz pretnje mu naredio da ga odveze do Vinjišta u Kragujevcu, gde je i uhapšen.

- Saslušanje je trajalo više od sat i po vremena. Do detalja je ispričao sve što mu se desilo kobne noći, kada je u njegov "ford" upao pomahnitali Blažić. Nakon saslušanja, on nije želeo da priča sa novinarima jer je u strahu od porodice osumnjičenog Blažića - navodi izvor Informera iz istrage.

Podsetimo, Blažić je nakon krvavog pira koji je počinio u selima oko Mladenovca, na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uleteo u taksi vozilo u kojem se nalazila devojka koja ga je slagala da je trudna, kako bi je poštedeo. 

Hrabri taksista uspeo je da ubedi Blažića da pusti devojku, nakon čega ga je odvezao u Vinjište kod Kragujevca, gde je masovni ubica i uhapšen.

Podsetimo, Blažić je započeo pokolj 4. maja uveče u Malom Orašju, ubivši bez ikakvog povoda Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra M. (17), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15).

Još šestoro mladih je teško ranio. Zatim je u Duboni ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda je 500 metara dalje, u školskom dvorištu, likvidirao Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19).

Usledila je dramatična potera za Blažićem, u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca, i on je narednog jutra uhapšen u kući svog dede po majci u Vinjištu kod Kragujevca. Zanimljivo je da je prilikom hapšenja bukvalno cvileo i molio specijalce da ga ne biju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!