KUKU, NENO NAŠA: Neutešna porodica Nevenu (16) ispratila na večni počinak - sahranjena devojčica ubijena u Ripnju (FOTO)

J.D.Lj.

12. 04. 2023. u 14:27

Na Brđanskom groblju, lokalnom groblju u Ripnju, danas je u belom kovčegu, obučena u belu venčanicu, sahranjena brutalno ubijena devojčica Nevena Petrović (16).

КУКУ, НЕНО НАША: Неутешна породица Невену (16) испратила на вечни починак - сахрањена девојчица убијена у Рипњу (ФОТО)

Foto: Novosti

Na večni počinak ispratila ju je porodica, njeni drugari iz osnovne i srednje škole, koji su joj suzama poslali poslednji pozdrav i belim ružama prekrili sanduk. Takođe i stotinak meštana, prijatelji, komšije, rodbina.

- Ajoj, Stojane, šta to uradi ovako dobroj devojčici i porodici - zakukala je naglas Nevenina prabaka nad sandukom.

- Kuku, Neno naša, devojčice dobra i mila. Prerano si otišla, dušo naša. E, sudbino prokleta!

Pre sahrane, govor je održao sveštenik tamošnje pravoslavne crkve koji je istakao da je, u ovom zločinu, najpre zakazalo društvo, a onda i svi pojedinci. Opelo nije držano, jer devojčica nije bila krštena.

Ipak, Nevenine drugarice su zajedno sa popom pročitale molitvu, a onda se prisutnima obratio sveštenik:

- Teško je naći reči da se čovek oprosti, da nađe reči utehe za bližnje... Nevena koja ovde pred nama leži, sreću u životu nije ni okusila. Tek je načela svoj život, nije uspela da doživi sva dobra kojima se sve čovek nada. Nažalost, nesreća se nadvila nad njom i postala je žrtva. Nevena je žrtva i nadamo se da će ta njena žrtva biti i prepoznata - rekao je sveštenik.

Nevenin deda, koji je bio svedok stravičnog zločina, nije mogao da danas zadrži suze i zajedno je sa Neveninim ujakom i ujnom, kao i njenom braćom i sestrama, ispratio voljenu unuku na poslednji put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?