"UBIO NAM SINA, A SEDI KUĆI UZ NANOGVICU": Porodica Stefana Filića ogorčena - poniženi smo i povređeni

J.Ilić

17. 01. 2023. u 16:49

POSLE odluke Apelacionog suda da Mitru Pandureviću, jednom od dvojice okrivljenih za ubistvo Stefana Filića iz Velike Plane, pritvor zameni kućnim pritvorom sa nanogicom, porodica ubijenog momka se obratila javnosti otvorenim psimom u kome navode su duboko povređeni i poniženi.

УБИО НАМ СИНА, А СЕДИ КУЋИ УЗ НАНОГВИЦУ: Породица Стефана Филића огорчена - понижени смо и повређени

FOTO: Privatna arhiva

Oni kažu da ovaj čin razumeju kao dovođenje okrivljenog u privilegovani položaj, i da država ovime smatra  da je njihova tragedija manja ili lakša  od  oduzimanja slobode onima kojima se za to sudi.

- Nije lako sresti se oči u oči na parkingu Smederevske tvrđave sa okrivljenim za ubistvo vašeg deteta, i gledati kako ga porodica odvodi kući, a ostati zdrav . Stefanova majka je posle toga završila u hitnoj pomoći i danima je bila loše. Sud smatra da je tri godine u pritvoru dovoljno, i da suđenje može nesmetano da se odvija i ovako. Ako je dovoljno, zašto Stefan nije došao majci za praznike? Da li je tri godine pod zemljom isto što i tri godine u pritvoru - navodi se pismu.

- Porodica Filić bi ovu zamenu oberučke prihvatila da Stefan može da se vrati kući. Da je to moguće, ne bi bilo ni postupka pred sudom i svi bi bili srećni. Ovako jedna porodica slavi povratak sina, a druga sem što žali za sinom koji se ne može vratiti, doživljava nove stresove -  stoji u reakciji na odluku Apelacionog suda.

Kako su „ Novosti“ već pisale, Apelacioni sud u Beograduje, posle tri godine, ukinuo pritvor okrivljenom Mitru Pandureviću. Obrazloženje odluke je protok vremena, kao i da se kućnim pritvorom može obezbediti njegovo prisustvo na suđenju i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Foto: Društvene mreže/nadzorne kamere

Mitar Pandurević i Nikola Bojović/ mesto ubistva

Stefan Filić preminuo je 3. februara 2020. godine nakon što je na smrt pretučen ispred diskoteke u Velikoj Plani.

Inače, prvostepenom presudom, za krivično delo teško ubistvo, Mitar Pandurević je osuđen nepravosnažno na 15 godina zatvora, a  Nikola Bojović, koji je i dalje u pritvoru, na 18 godina. Apelacioni sud je, posle žalbe, presudu ukinuo, i vratio je Višem sudu u Smederevu na ponovno suđenje.

Novo suđenje je zatvoreno za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)