HAOTIČNO U SAOBRAĆAJU ZA VIKEND: Na području Kikinde i okoline zabeležena 204 prekršaja u saobraćaju, isključeno 38 vozača

R. Š.

23. 10. 2023. u 09:59

Nepropisne radnje s vozilom, vožnja pod uticajem alkohola i narkotika, nevezivanje sigurnosnog pojasa, prebrza vožnja i nepoštovanje prava prvenstva prolaza, najčešći su saobraćajni prekršaji koje čine vozači na području Kikinde i opština Čoka, Novi Kneževac, Senta, Ada i Kanjiža.

ХАОТИЧНО У САОБРАЋАЈУ ЗА ВИКЕНД: На подручју Кикинде и околине забележена 204 прекршаја у саобраћају, искључено 38 возача

Foto: R. Šegrt

Zbog prekršaja proteklog vikenda, policija je podnela 57 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdala čak 204 prekršajna naloga.

- Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci proteklog vikenda iz saobraćaja je isključeno 38 vozača, od kojih je 13 zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mililitara alkohola u organizmu, odnosno imali su nedozvoljene psihoaktivne supstance. Otkriven je i 71 prekršaj nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 80 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i čak 126 ostalih prekršaja – saopštila je Policijska uprava u Kikindi.

Foto: R. Šegrt

Mnogo prekršaja u saobraćaju

Za dane vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, tri sa materijalnom štetom i jedna u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede. U ovim nezgodama nastala je ukupna materijalna šteta od oko 500.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)