BORBENE I VATRENE MOGUĆNOSTI: Vojska Srbije gađala iz samohodne haubice 122 mm 2S1 "gvozdika" (FOTO)

Novosti online

23. 11. 2022. u 17:38

NA vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ realizovano je stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“, koji se u Centru za obuku kopnene vojske obučavaju za specijalnosti roda artiljerije.

БОРБЕНЕ И ВАТРЕНЕ МОГУЋНОСТИ: Војска Србије гађала из самоходне хаубице 122 мм 2С1 гвоздика (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Cilj ovog oblika praktične obuke u terenskim uslovima je da se vojnici osposobe za borbenu upotrebu naoružanja u artiljerijskim jedinicama i steknu znanja i veštine za brzo i pravilno reagovanje u primeni taktičkih radnji i rešavanju vatrenih zadataka u odbrani i napadu.


Težište je bilo na realizaciji vežbovnih, ispitnih i pokaznih gađanja iz samohodne haubice 122 mm 2S1 „gvozdika“ koja predstavljaju praktičnu proveru uspešnosti izvedene obuke i priliku da se vojnici lično uvere u borbene i vatrene mogućnosti ovog artiljerijskog sredstva. Ostvareni odlični i vrlodobri rezultati govore da su vojnici prethodno savladali sve programom predviđene sadržaje obuke i spremno i motivisano pristupili realizaciji gađanja.

Po povratku sa terena sledi završni deo individualne specijalističke obuke kada će se, realizacijom evaluacije, oceniti obučenost ove generacije vojnika za dužnosti u okviru posluga artiljerijskih sistema, a zatim i premeštaj u artiljerijske jedinice Kopnene vojske na obuku za realizaciju kolektivnih zadataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove